15gcelozrnných ovesných vločekpro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové vločky; 15 g = cca 3 PL
5gkmínu1 ČL
5gsoli1 ČL
1gkurkumyšpetka
1,25lvody
zelené natě na ozdobu
Instructions
Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, za chvíli přidejte kmín a cca 10 sekund restujte spolu.
Přidejte propláchnutou a na kousky nakrájenou hlívu, důkladně promíchejte.
Zalijte vodou, osolte a přisypte kurkumu.
Přidejte ovesné vločky.
Přiveďte k varu a vařte cca 15 minut. Hlíva bude měkká, ale nikoliv zcela rozvařená.
Po uvaření rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
Na talíři ozdobte zelenými natěmi, cibulkou.
Notes
Pokud bude polévka příliš hustá, přilijte vodu. Pokud bude naopak řídká, přidejte vločky a nechte je důkladně provařit.Polévku můžete obměnit přidáním majoránky, česneku, libečku, sladké mleté papriky, chilli, zeleninového vývaru, brambor, kořenové zeleniny.