Polévka z hlívy ústřičné
Rychlá polévka z hlívy ve vaničce
Vybavení
- Hrnec
- Tyčový mixér
Suroviny
- 350 g hlívy ústřičné 1 vanička
- 100 g cibule 1 větší
- 50 g řepkového oleje
- 15 g celozrnných ovesných vloček pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové vločky; 15 g = cca 3 PL
- 5 g kmínu 1 ČL
- 5 g soli 1 ČL
- 1 g kurkumy špetka
- 1,25 l vody
- zelené natě na ozdobu
Příprava
- Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, za chvíli přidejte kmín a cca 10 sekund restujte spolu.
- Přidejte propláchnutou a na kousky nakrájenou hlívu, důkladně promíchejte.
- Zalijte vodou, osolte a přisypte kurkumu.
- Přidejte ovesné vločky.
- Přiveďte k varu a vařte cca 15 minut. Hlíva bude měkká, ale nikoliv zcela rozvařená.
- Po uvaření rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Na talíři ozdobte zelenými natěmi, cibulkou.
Může se hodit
Pokud bude polévka příliš hustá, přilijte vodu. Pokud bude naopak řídká, přidejte vločky a nechte je důkladně provařit.
Polévku můžete obměnit přidáním majoránky, česneku, libečku, sladké mleté papriky, chilli, zeleninového vývaru, brambor, kořenové zeleniny.