Z 100% rostlinný recept

Linecké cukroví

Příprava 20 min
Vaření 40 min
Celkový čas 1 h
Chod Cukroví, Svačina

Vybavení

  • Hnětač
  • Igelitová fólie
  • Mlýnek na koření
  • Pečicí papír
  • Plech
  • Struhadlo
  • Vál
  • Váleček
  • Vykrajovátka

Suroviny

  • 450 g celozrnné mouky špaldové (hladké)
  • 250 g rostlinného másla v kostce (ramy)
  • 150 g třtinového moučkového cukru
  • 70 ml sojového mléka
  • 1 g citrónové kůry
  • rybízová marmeláda

Příprava
 

  • Připravte si máslo – pokud tuhé nastrouhejte ho na hrubém struhadle, pokud je měkké, tak ho nožem nakrájejte na kousky.
  • Připravte si cukr – v mlýnku na koření postupně namelte třtinový cukr na jemno – vznikne vám moučkový cukr.
  • Do hnětače dejte mouku, máslo, cukr, sojové mléko a citrónovou kůru. Důkladně zpracujte, vznikne vám kompaktní těsto, které nechte v igelitové fólii přes noc odpočívat v lednici.
  • Vyndejte si těsto z lednice, zapněte troubu na 150 stupňů a nechte jí vyhřát.
  • Na válu důkladně rozválejte placku, vykrajovátky tvořte cukroví, které dávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte na 150 stupňů (horní i dolní ohřev) 20 minut (do růžova).
  • Po vychladnutí slepujte marmeládou a uchovávejte v chladu.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření