Z 100% rostlinný recept

Houskové knedlíky

Hlavní suroviny: Pšenice
Příprava 10 min
Vaření 30 min
Chod Hlavní chod
Porce 4

Vybavení

  • Hnětací nádoba
  • Nádoba na vodu
  • Niť na krájení knedlíků
  • Nůž
  • Prkénko
  • Robot lze nahradit vařečkou
  • Vařečka
  • 2 Vysoké hrnky na vaření ve tvaru V – kelímků na kávu nebo čaj
  • Vysoký hrnec

Suroviny

  • 400 g pšeničné mouky hrubé
  • 320 ml vody
  • 100 g celozrnného chleba
  • 40 g petrželkových natí
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 5 g soli
  • olej na vymazání hrnků

Příprava
 

  • Do vysokého hrnce dejte vařit vodu.
  • Do hnětací nádoby nasypte mouku a přidejte na malé kostičky nakrájený chleba (tvrdší kůrky odřízněte).
  • Přidejte kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  • Osolte, vmíchejte na malé kousky nakrájené natě a pomalu z nádobky na vodu lijte vodu, občas promíchejte. Možná budete potřebovat méně nebo více vody. Těsto je celkem řídké, ale úplně neteče. Vařečkou nebo robotem ho důkladně promíchejte, mělo by tzv. praskat a dělat oka.
  • Hrnky vymažte olejem a lžící do nich přendejte vymíchané těsto.
  • Vařte pod pokličkou (i částečně pootevřenou) 30 minut.
  • Nití nakrájejte na stejně široké plátky.
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření