Z 100% rostlinný recept

Červená omáčka

Omáčka na těstoviny, se kterou uspějete i u odpůrců zdravé výživy.
Příprava 10 min
Vaření 20 min
Chod Omáčka
Porce 4

Suroviny

  • 400 g krájených rajčat v konzervě BIO
  • 350 g cibule 2 velké
  • 100 g červené čočky BIO
  • 30 g oleje (3 PL)
  • 25 g kapusty kadeřávku (2 stonky)
  • 5 g soli (1 větší ČL)

Příprava
 

  • Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou cibuli.
  • Přidejte propláchnutou čočku, osolte a vařte cca 15 minut.
  • Ke konci varu přidejte rajčata, vařte ještě společně cca 5 minut.
  • Nakonec přidejte na drobno nakrájený kadeřávek a nechte chvilku pod pokličkou dojít.

Může se hodit

Omáčku můžete rozmixovat nebo jí nechat tak jak je, podle toho co strávníci preferují. Hodí se skvěle na celozrnné těstoviny. Posypaná veganským parmezánem a ozdobená natěmi nemá chybu.
 
Vytisknout

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření

Lída Skořepová

autorka textů o rostlinné výživě
kuchařka
– výživová poradkyně
lektorka kurzů vaření