Červená omáčka
Omáčka na těstoviny, se kterou uspějete i u odpůrců zdravé výživy.
Suroviny
- 400 g krájených rajčat v konzervě BIO
- 350 g cibule 2 velké
- 100 g červené čočky BIO
- 30 g oleje (3 PL)
- 25 g kapusty kadeřávku (2 stonky)
- 5 g soli (1 větší ČL)
Příprava
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidejte propláchnutou čočku, osolte a vařte cca 15 minut.
- Ke konci varu přidejte rajčata, vařte ještě společně cca 5 minut.
- Nakonec přidejte na drobno nakrájený kadeřávek a nechte chvilku pod pokličkou dojít.
Může se hodit
Omáčku můžete rozmixovat nebo jí nechat tak jak je, podle toho co strávníci preferují. Hodí se skvěle na celozrnné těstoviny. Posypaná veganským parmezánem a ozdobená natěmi nemá chybu.