Ananasová buchta
Nechte se překvapit skvělou chutí. Možná nebudete stíhat krájet jednotlivé kousky…
Vybavení
- Forma na perník cca 20 x 20 cm
- Gumová stěrka
- Hlubší miska
- Metlička nebo vařečka
- Pečicí papír
- Stolní mixér
Suroviny
- 300 g celozrnné mouky špaldové
- 65 g oleje použila jsem řepkový smažák z Petrávče
- 50 g cukru použila jsem český řepný "přírodní"
- 20 g kakaa použila jsem přírodní
- 1 ks ananasový kompot v plechovce použila jsem z Lidlu – 340 g ananasu, celková váha 567 g
- 1 ks kypřící prášek do pečiva
Příprava
- Pusťte troubu na 180 stupňů.
- V hlubší misce smíchejte vařečkou mouku, prášek do pečiva, cukr a kakao.
- Ananasový kompot přelijte do mixéru i se šťávou a rozmixujte do hladka, nic nepřidávejte; drobné nitky nejsou na závadu
- Obsah mixéru přelijte do misky, přilijte olej a důkladně vařečkou nebo metličkou promíchejte.
- Pečicí formu vyložte papírem.
- Pomocí gumové stěrky postupně přeneste těsto do formy. Povrch lehce uhlaďte. Pečte na 180 stupňů 40 minut.
Může se hodit
- Po dopečení můžete ozdobit buchtu rozehřátou čokoládou (na tento rozměr formy jsem použila 80 g čokolády) a posypat mandlemi. Podávejte vychlazené po ztuhnutí čokolády.
- Nebo posypte kokosovou moučkou přes jemné sítko.