Blog nejen o rostlinné stravě

,

Udržitelné Vánoce

Již několik let začínám plánovat Vánoce po opadnutí náporu začátku školního roku. Letos se to celkem povedlo, i když stále je co zlepšovat. Před Vánocemi mi do toho rodina hodila vidle se svými rýmičkami, ale i tak jsme si to velmi užili.  Vánoční krabice Tenhle nápad měl letos premiéru a určitě...
Číst článek
,

Udržitelné Vánoce

Již několik let začínám plánovat Vánoce po opadnutí náporu začátku školního roku. Letos se to celkem povedlo, i když stále je co zlepšovat. Před Vánocemi mi do toho rodina hodila vidle se svými rýmičkami, ale i tak jsme si to velmi užili.  Vánoční...

Další články:

Bílá vs. celozrnná mouka

Že bílá mouka škodí lidskému zdraví je mezi zastánci zdravé výživy všeobecně známý fakt. Proč tomu tak ale je? Vždyť bílá pšeničná mouka patří do našeho jídelníčku po celé generace… Problém totiž není v bílé mouce jako takové, nýbrž ve způsobu...
Číst článek

Jsou GMO potraviny bezpečné?

Pod zkratkou GMO či dlouze geneticky modifikovaným organismem si můžeme představit jakýkoliv živý organismus, nejčastěji rostlinu, jehož dědičná informace byla pozměněna vnesením genu cizího odlišného organismu. Při genetické modifikaci se ve...
Číst článek

Rostlinný nápoj

Když se vzdáte kravského, kozího nebo ovčího mléka, ať už z důvodu veganství, kvůli alergii na laktózu nebo je za tím něco jiného, pravděpodobně vás osloví různé rostlinné nápoje. Představují hodnotnou alternativu klasického mléka. Nejčastěji se...
Číst článek

Proč a jak se pustit do očisty jazyka?

Napadlo vás někdy čistit si jazyk? Zkuste to. Dech zbavíte nepříjemného zápachu, omezíte tvorbu zubního plaku a bude vám i víc chutnat. Navíc čistý růžový jazyk je znamením toho, že je náš organismus v pořádku. Proč si čistit jazyk? Náš jazyk je...
Číst článek

Děti v kuchyni nepřekáží

Zapojit malé děti v kuchyni je skvělé pro nás i pro ně. Když jim přidělíme drobné práce, na které stačí, budou mít radost. A místo toho, aby se nám pletly pod nohy, naučí se spoustu nového. Třeba i o to, proč je důležité dobře a zdravě jíst. Jako...
Číst článek

Vánoční pečení: Jaké zvolit tuky?

Rok se s rokem sešel a naše kuchyně už brzy provoní vanilka, skořice nebo oříšky. Vánoční cukroví si můžete vychutnat bez obav o své zdraví, stačí tradiční suroviny vyměnit za zdravější variantu. Bílou mouku nahraďte celozrnnou, místo cukru...
Číst článek

Proč tropické ovoce raději vynechat?

Supermarkety přetékají nabídkou, exotické ovoce je snadno dostupné, a tak do nákupního košíku můžeme vyskládat ananas, pomeranče, mandarinky, grepy, banány. Jenže zima není pro konzumaci tropického ovoce úplně ideální. Proč je vhodnější rozkrojit...
Číst článek

Děti v kuchyni nepřekáží

Zapojit malé děti v kuchyni je skvělé pro nás i pro ně. Když jim přidělíme drobné práce, na které stačí, budou mít radost. A místo toho, aby se nám...

Vaření v šestinedělí

Po narození druhátka, trávím většinu času kojením a pobytem s dětmi, vaření je nyní jednodušší a rychlejší, zařadila jsem trochu jiné kombinace...

Kupovaný chléb bez přísad

Znáte to - někdy rychle zavolá nečekaný host, že je na cestě k vám, nebo dojde chleba na svačinu. Proto je dobré vědět, po čem v obchodě sáhnout -...

O autorce:

Jmenuji se Lída Skořepová.

Jsem 23 let vegetariánka, posledních 6 let veganka.

K vegetariánství mě přivedla jóga a k veganství narození první dcery.

Všechno co píšu, učím a předávám dál, osobně žiju a mám vyzkoušené na sobě a vlastní rodině.